Terug in de tuin van Vaneilles

Pas geleden zijn we naar de tuin van Vaneilles geweest; een tuin waar we al eens eerder doorheen geslenterd hebben. Tot onze verbazing was dat trouwens alweer bijna drie jaar geleden: comme le temps passe! Toen was het een spontaan bezoek en liepen we er gewoon per ongeluk tegenaan en nu gingen we er bewust naartoe. De eerste keer was het in de herfst en nu was het hartje zomer. Dat levert toch weer een andere sfeer op en ook verschillende plaatjes. Zomer of herfst, nu of bijna drie jaar geleden, de tuin met alle sfeervolle hoekjes en heel veel ‘oud roest’ blijft nog steeds even mooi!  

Vlakbij de vijver staan wat moestuinbakken. Als je goed kijkt, zie je een klein plastic poppetje tussen de koolbladeren liggen. Hoe ging dat verhaal ook alweer over baby’s die uit een kool komen? De voorkant van een oude brievenbus. De bus is trouwens op dinsdag geleegd en veel verandering zal daar wel niet in komen!
Een oud, niet al stevig bankje maar sterk genoeg om even op te gaan zitten en van alles om ons heen te genieten.

Op diverse plekken in de tuin staan en hangen mooie roestige vogeltjes die bij ons vorige bezoek er nog niet waren. De eigenaar van deze tuin heeft afgelopen jaren vast een cursus lassen gevolgd en die naar mijn mening met goed gevolg afgesloten!

 

7 gedachten over “Terug in de tuin van Vaneilles

    • We waren op dat tijdstip de enige tuinbezoekers en hebben heerlijk een tijdje aan de waterkant gezeten.
      Wat betreft dat plastic poppetje in de kool: ik geloof alleen dat dit baby’tje een verkeerde kool heeft uitgezocht. Is het verhaal niet dat baby’s uit de boerenkool komen?

    • Je zult er echt van genieten, Marthy! Via een wandeling uit het boekje ‘Wandelen in de Ardèche’ van Karin Out, zijn we hier terecht gekomen. Vanuit Les Ollières stijg je flink naar Le Serre de Gruas om daarna via een rolstenenpad helemaal weer af te dalen richting Le Chambon de Bavas. Halverwege kom je dan langs de tuin in Vaneilles.
      Met de auto kun je er trouwens ook komen, hoor! 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.