Andere bergen

We hebben onze eigen berg even verruild voor een weekje met hele andere bergen, namelijk die van les Hautes Alpes. In een gîte op zo’n 2000 meter hoogte genieten we hier van al het moois om ons heen. Het weer is heel wisselend. We staan bijvoorbeeld op met een heerlijk zonnetje dat dan halverwege de dag verandert in een lucht met flinke grijze wolken waar wat regen uitvalt en zo tegen de avond doet de zon dan weer even opnieuw z’n best. Ach, als het zo de hele week blijft, zijn we helemaal tevreden.

We zijn vandaag vanuit onze gîte naar Saint Véran gelopen. Dit dorpje hebben we drie jaar geleden ook al eens bezocht maar toen met de auto. Nadat we de wandelkaarten goed hadden bestudeerd, bleek dat die tocht best per benenwagen te doen zou zijn. Voldoende proviand mee, regenjassen in de rugzak en natuurlijk onze nieuwe wandelstokken! We zijn volop aan het oefenen met die dingen. Je merkt vast wel aan de manier waarop ik die stokken aanduid, dat ik er nog niet helemaal blij mee ben. In plaats van dat ik lekker om me heen kijk, staar ik nu meest van tijd naar beneden om die stokken goed neer te kunnen ‘planten’. Nu ja, het zal vast wel wennen.

Het dorpje Saint Véran. Een nauw straatje met van die huizen die echt in deze streek thuishoren. Veel donker verkleurd hout en daken met dikke plakken leisteen.

In het plaatselijke kerkje wordt ook aandacht besteed aan de Corona maatregelen. Zo is er hier voldoende afstand tussen de kerkgangers gecreëerd: op de ene bank mag men plaats nemen, de ander is afgesloten.

De tekst ‘ne pas utiliser’ (niet gebruiken) zou natuurlijk ook op die wat vettige pet kunnen slaan die daar vergeten hangt!

Het ziet er eigenlijk best wel wat luguber uit, zo’n hand uit de muur die een kaars vasthoudt.

Weer terug naar onze gîte. Je ziet aan de grijze lucht dat het weer aan het veranderen is. Nèt voor de bui waren we binnen. Op onderstaande foto kun je helemaal rechts (met wat inspanning) ‘ons’ huis zien liggen, helemaal aan de rand van het gehucht. Een huis waar je, als je de voordeur uitstapt, direct aan een mooie wandeling kunt beginnen.  

7 gedachten over “Andere bergen

  1. Pingback: Herfst | Wonen in de Ardèche

  2. Saint-Véran is echt zo mooi en gezellig. Wij waren er twee zomers geleden. Heerlijke natuur en inderdaad ook daar hebben we marmotten op de foto gekregen. Gewoon schattig zijn ze terwijl ik er niet moet denken dat ik een rat zou zitten fotograferen. Grezzel…

    • Het is zo’n mooi authentiek bergdorp. Tot nu toe hebben wij het plaatsje alleen maar in het voorjaar bezocht; ik zou er ook best eens in de winter met volop sneeuw doorheen willen lopen. Het zal dan wel de sfeer hebben van een skidorp maar vast niet te toeristisch.

    • Ook dit stukje Frankrijk is schitterend! We genieten volop, Marthy en doen het ook namens jullie. We hebben vanmorgen de bergen hier de groeten van jullie gedaan!

    • Rondom, waar je maar kijkt, de bergen. Voor een gedeelte groen maar sommige met witte sneeuwtoppen, alpenweides vol met bloemen, heerlijk buiten zijn. Kortom, als we nu nog zouden durven klagen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.