Toch maar wel

Er lopen hier al veel mensen met mondkapjes rond. Volgens mij wordt er thuis in deze tijd heel wat afgefröbeld, want naast de ‘echte’ mondkapjes zie je ze op dit moment in allerlei soorten, maten en kleuren voorbij komen. In die zin loop ik zèlf nog ‘bloot’ rond maar de laatste keer dat ik in de supermarkt was, voelde ik me bijna schuldig dat ik daar achter m’n winkelwagentje sjouwde zonder die lap voor m’n mond en neus. Zo’n mondkapje geeft geen garantie om niet besmet te raken met het Corona virus maar kan wel zinvol zijn om anderen niet te besmetten. Voel je je ziek dan blijf je natuurlijk thuis maar ook voordat je ziek wordt, kun je het virus al bij je dragen en zo zou je dan onbewust en ongewild andere mensen kunnen besmetten. Het belangrijkste blijft denk ik, gewoon zoveel mogelijk afstand houden maar in situaties waarin dat niet of moeilijk kan, is zo’n mondkapje al dan niet zelfgemaakt, best wel een goede oplossing. Het zorgt er in ieder geval voor dat je niet al hoestend, proestend of met consumptie pratend allerlei mogelijk besmette druppeltjes de lucht in sproeit. Vandaag was het een wat somber regendagje dus een ideale gelegenheid om zelf ook maar eens aan het werk te gaan. Morgen ga ik boodschappen doen en dan hang ik die weinig flatteuze lap voor m’n mond. Ach, getrouwd ben ik toch al, zeg ik dan maar tegen mezelf!

 

23 gedachten over “Toch maar wel

  1. gelukkig kan mijn vrouw (die spijtig genoeg nog in NL is moeten blijven) goed overweg met de naaimachine en zal ze er enkele maken en opsturen. Hopelijk werkt de internationale post snel….

  2. Ziet er goed uit. Als ik hier mee naar buiten zou gaan in ons dorp zou ik heel veel verbaasde blikken zien en zeer waarschijnlijk ook heel veel opmerkingen te horen krijgen.

    • Wat een verschil, hè. Hier in Frankrijk lopen echt heel wat mensen rond met zo’n mondkapje en in Nederland amper. Of in ieder geval nòg niet; kan nog komen natuurlijk.

      • vanaf maandag is het mondmasker in België verplicht op het openbaar vervoer, in de scholen, in de winkels, kortom als je je in het openbaar begeeft;

  3. Ons Marche Noël clubje heeft er al heel veel gemaakt voor dorpsgenoten….de mannen met streepjes en de vrouwen met bloemetjes ! 😷 😃

  4. Mooi patroon heb je ervoor. Ik zou willen, dat het hier bij ons wat meer ingang vond om mondkapjes ook te gaan dragen. Om de reden, die jij omschrijft, niet voor je eigen bescherming, maar juist voor anderen op plekken, waar je moeilijker afstand kunt houden, zoals bijvoorbeeld in het OV. Ik reis nu niet ermee, maar dat zou wel mogelijkheden geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.