Vogels spotten

Moe geworden van het vasthouden van de camera, heb ik het statief maar tevoorschijn gehaald en de camera erop bevestigd. Zo sta ik nu al een hele tijd stilletjes naar de vogels te kijken. Zoals ik al eens eerder heb opgemerkt, zijn de vogels hier bij ons rondom het huis niet echt geïnteresseerd in los vogelzaad. Verstop je het zaad daarentegen in een vetbol dan is het een komen en gaan van hongerige lekkerbekken. Wat verder weg zie je soms wel eens een brutale Vlaamse gaai nieuwsgierig deze kant op kijken maar tot nu toe laat hij het voer met rust. Het zijn eigenlijk alleen maar meesjes en goudvinkjes die hier hun honger komen stillen. De picknicktafel die we omgetoverd hebben tot een soort van snackbar is op het moment favoriet. Volgens mij zijn vogels trouwens niet echt sociaal; ze jagen elkaar meest van tijd de tafel af en gunnen elkaar amper een kruimeltje. Soms zit er wel een beleefde gast tussen die op de hoek van de tafel netjes op z’n beurt wacht: is Pietje klaar met snacken dan komt Jantje vragen of hij ook nog even mag.

Een goudvinkje op de voedertafel: ready for take off!

Note: onlangs kreeg ik de opmerking dat het hier niet om een goudvink maar om een gewone vink gaat en ik denk dat het klopt. Dus het is geen goudvink die je hieronder op de voedertafel ziet maar een vink die lekker aan het snoepen is!

Goudvinkje

Een pimpelmees bovenop een vetbol. Je ziet hem denken: “waag het niet, deze is van mij”.Pimpelmees

Een koolmees op bezoek bij een wat roestig familielid.Koolmees

Onderstaande koolmees eet van twee walletjes.Koolmees

Met wat een klauw houdt dat vogeltje die vetbol vast!Koolmees

Klein maar dapper komt ook regelmatig het zwarte meesje even snacken, wèl constant om zich heen kijkend of er geen grote broer aankomt.zwarte mees

Wat een geluk toch dat er digitale camera’s zijn! Je klikt en klikt en klikt, bekijkt het resultaat, gooit het merendeel teleurgesteld in de digitale prullenbak en bewaart de mooiste foto’s voor een blogberichtje. Zo ga je rustig de volgende keer weer een halve middag met die camera klaar staan om mooie plaatjes te schieten.

4 gedachten over “Vogels spotten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.