Op weg naar Bretagne

Afgelopen week zijn we vanuit de Picardie afgezakt naar Bretagne. Van de weerberichten op Météo France werden we niet zo vrolijk: iedere dag regen. Maar eigenlijk is het hartstikke meegevallen. De mensen hier in Bretagne luisteren niet eens naar die weersvoorspellingen. Gewoon van dag tot dag bekijken wat het weer doet en mocht het regenen, dan is die bui hier aan de kust zo weer weggewaaid, zeggen ze. En inderdaad, het klopte als een bus! We hebben maar één ochtendje ons regenjack aangehad.

Tijdens de rit naar Bretagne hebben we overnacht in Fougères, net voorbij de Normandische grens. Fougères stond niet op onze ‘mooie stadjes lijst’ maar daar hebben we gelijk verandering in gebracht. Een hele fraaie stad, verdeeld in een hoger en lager gedeelte. Mooi geplaveide straatjes, oude statige huizen afgewisseld met vakwerkhuizen en natuurlijk het grote Middeleeuwse kasteel. Ooit vroeger een van de meest indrukwekkende versterkte burchten van Europa, staat er geschreven. Helaas waren we te laat aangekomen om het kasteel ook van binnen te kunnen bekijken maar met de buitenkant waren we ook al dik tevreden. Vanaf de bovenstad heb je een mooi uitzicht op het kasteel. Volgens de beschrijving moet het kasteel dertien torens hebben. Waarschijnlijk wat verdekt opgesteld want ik heb ze niet alle dertien gezien.

Deze geiten hier zijn ingezet om het maaiwerk te doen.

In de bovenstad loop je door een mooi aangelegde Jardin Public. Via smalle trappetjes daal je af naar de benedenstad, waar je bij het kasteel uitkomt.

Mooi aangelegde trappetjes. Gewoon van beton maar op zo’n manier gemaakt dat het wel boomstronken lijken.

Een bronzen standbeeld middenin de tuin. Muren begroeid met allerlei varentjes.

Bij de ingang van het kasteel een oude watermolen. Een mooi gezicht hoe al het water er doorheen wordt ‘gejaagd’.

In Bretagne zijn zonder een crèpe te hebben gegeten, kan natuurlijk niet. Je struikelt hier bijna over de crèperies. Het was geen straf om bij Tante Suzette er eentje te eten. Thuis toch ook maar eens proberen om zo’n mooi dun exemplaar te bakken!

Een gedachte over “Op weg naar Bretagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.