Film: Yesterday

Gisteravond zijn we, samen met buurvriendin Kris, weer een keertje gezellig naar de bioscoop geweest. Regelmatig check ik even of er een aardige film draait. Het liefst gaan we dan naar een ‘VOSTFR’ film. VOSTFR staat voor Version Originale Sous-Titrée en Français, wat betekent dat het de originele versie is van de film maar een Franse ondertiteling heeft. Dit keer was het wel heel erg makkelijk; een Engelstalige film. Wel grappig is dat je dan toch eigenlijk de Franse ondertiteling probeert te volgen. Gisteren ging het om de komedie Yesterday, een echte zomerse, niet moeilijke ‘feel good’ film met muziek van de Beatles.Een muzikant, Jack genaamd, probeert door te breken met zelf geschreven nummers. Pas wanneer hij nummers gaat zingen van de Beatles, lukt dit. Na een grote landelijke stroomstoring en een aanrijding met een bus, wordt Jack wakker in het ziekenhuis en merkt hij dat hij de enige is die de Beatles kent. De rest van de wereld blijkt niet op de hoogte te zijn van het bestaan van deze popgroep en dat levert komische situaties op. Leuk is wanneer Jack gaat ‘googelen’ op Beatles of op Paul, John, George of Ringo en alleen maar op insecten uitkomt of bij John een foto van Paus Johannes te zien krijgt. En zo zijn er nog veel meer leuke momenten, die ik lekker niet vertel. Hij doet alsof hij alle bekende liedjes zelf schrijft en wordt gigantisch populair, zeker als hij mag optreden in het voorprogramma van de zanger Ed Sheeran, die in deze film zichzelf speelt. Na afloop bleef bijna iedereen nog wat langer zitten om met het afsluitende nummer ‘Hey Jude’ mee te zingen. Met een brede glimlach van oor tot oor liepen we de bioscoop uit! En dat schrijft iemand die eigenlijk altijd meer een fan van de Stones was dan van de Beatles; kun je nagaan!

12 gedachten over “Film: Yesterday

    • Je had ons moeten zien en horen, Conny! Trouwens, de Fransen deden ook volop mee, hoor. Alleen wat kinderen die mee waren gekomen met de ouders zag je wat meewarig naar al die ‘meezingers’ kijken!

    • Geen ‘zware’ film maar dat hoeft ook niet altijd, dit was zo een mooie afwisseling.
      Wat goed dat deze muziek eigenlijk gewoon altijd blijft voortbestaan, hè. Het krijgt bijna een soort van historische waarde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.