De oranje dames van Théron

Het is vast niet moeilijk te raden waar we zijn geweest!Tja, en dan heb je zomaar een ticket geboekt, een plekje op het parkeerterrein gereserveerd en ga je gewoon naar Lyon om het Nederlandse vrouwenvoetbalteam aan te moedigen. Ik moet bekennen dat ik nog nooit naar een voetbalwedstrijd in een heus stadion ben geweest. Wel ooit diverse malen een stadion bezocht voor een of ander concert maar dat was het dan wel zo’n beetje. Afgelopen woensdag hebben buurvriendin Kris en ik ons in feestkledij gehuld en zijn we op pad gegaan naar Lyon.

Hier staan we in vol tenue en met duidelijk heel veel plezier voor het stadion. Die schoonmaker kijkt naar ons alsof we van een andere planeet komen maar……helemaal in stijl: hij heeft ook een oranje hesje aan!

Het stadion was prima te bereiken, aardige parkeerwachters die (natuurlijk!) voor onze Nederlandse leeuwinnen waren, veel in oranje gehulde mensen, wat minder in blauw geel, volop vertier op het plein alvorens je het stadion in ging en dat allemaal in een hele gemoedelijke sfeer.

De plaatselijke percussieband liet even een flinke roffel horen!We hadden mooie plekken bovenin het stadion. Helaas voor het thuisfront te hoog om in beeld te komen. We hebben nog hard gezwaaid maar de boven het voetbalveld suizende camera kon ons niet vinden.

De vlaggen worden hier uitgerold, de teams komen het veld op en de volksliederen worden gezongen. Het lijkt wel alsof ik deze foto op z’n kop heb genomen maar ja, we zaten op de tribune aan de andere kant. Ik heb de foto nog omgedraaid maar dan staan de mensen allemaal op z’n kop, dat schiet ook niet op!

Tijdens de rust een mooie lichtshow: ‘dare to shine’.De voetbalvrouwen op jacht naar de winst!De wedstrijd was niet echt een toppertje om naar te kijken maar uiteindelijk is er wèl een topprestatie geleverd. En nu òp naar de finale, zondag tegen het Amerikaanse team. Die wedstrijd gaan we lekker thuis voor de buis bekijken. Het was een superleuke ervaring om de wedstrijd live in het stadion met al z’n oranje gekte mee te maken en daar natuurlijk ook volop aan mee te doen. We hebben hard meegezongen en gejoeld, zijn een expert geworden in het uitvoeren van ‘the wave’ maar de TV heeft toch onze voorkeur. In zo’n stadion is er namelijk zoveel te zien, dat we soms bijna vergaten naar de voetballende vrouwen te kijken! En ook heel belangrijk; we misten eigenlijk het commentaar van een voetbalverslaggever. Om twee uur ’s nachts waren deze oranje dames weer thuis; een mooie ervaring rijker!

9 gedachten over “De oranje dames van Théron

  1. Pingback: Fête de la Victoire | Wonen in de Ardèche

  2. Echte oranjefans!!! Leuk zagen jullie eruit! Daar vielen jullie niet op maar op reis erheen, hoefde niemand te raden voor wie jullie waren🎉🥳. Leuke ervaring inderdaad! 😀

    • We reden toeterend en met onze duimen omhoog voorbij een oranje dubbeldekker met allemaal oranje fans. Ze zullen zich vast wel even afgevraagd hebben waarom die (nep) Fransozen in het oranje gehuld waren!

    • Zondag gewoon voor de buis gezeten, hoor! Het was echt een superleuke ervaring daar in het stadion maar wat betreft de wedstrijd goed kunnen bekijken, is de TV beter! Een tweede plaats is toch hartstikke goed, hè!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.