In het plaatselijke gemeentekrantje werd een ‘vide maison’ aangekondigd en wel bij ons favoriete huis met het torentje! We hadden in de wandelgangen al eens gehoord dat het huis in de stille verkoop stond en nu is het dus inderdaad verkocht. Vaak zie je bij de verkoop van een huis dat de hele inboedel gewoon meeverkocht wordt maar in dit geval kennelijk niet.

Buiten en binnen stonden diverse spullen klaar voor koopgrage bezoekers. Daar wilden we natuurlijk ook wel even naartoe. Was het niet om wellicht nog leuke dingen te kunnen kopen dan wel om het huis eens van binnen te mogen bekijken.

De te koop aangeboden spullen vielen wat tegen maar als aandenken hebben we wat oude emaille schalen, een kleurige koffiepot en een wit kleed gekocht; iets van een kruising tussen een tafelkleed en een beddensprei!
De eigenaar schijnt z’n pand verkocht te hebben aan een jong stel dat er een ‘chambres d’hôtes’ in wil gaan beginnen. Een prima bestemming voor dit fraaie pand!
Het allermooiste van het bezoek was natuurlijk dat we nu zomaar binnen zijn geweest in ‘ons’ huis, terwijl we voorheen altijd alleen maar ‘likkebaardend’ de buitenkant konden bewonderen. Niet alle vertrekken waren open voor het publiek maar genoeg voor ons om daar al dwalend te fantaseren hoe het zou zijn om daar zelf te wonen!