La Belle Verte, het restaurantje van Yann en Jeanne in Saint Jean Chambre waar ik al eens eerder een stukje over heb geschreven, had vrijdagavond weer een speciale avond georganiseerd.
Dit keer was het thema ‘Une Soirée Lyonnaise’. Gezellig tafelen in een sfeervol restaurant aan lange, vrolijk gedekte tafels. In een hoekje zat Christophe die met haar accordéon, tussen de gangen door, voor de muzikale omlijsting zorgde. Het menu werd voorgelezen door Jeanne en bestond uit gerechten die zo uit een ‘bouchon’, een Lyonnais restaurantje konden komen. Goed en eerlijk eten zonder teveel liflafjes en tierelantijntjes, gebaseerd op de recepten van ‘la Mère Brazier’. Zij was één van de eerste vrouwelijke koks in Lyon die in de jaren dertig met haar restaurant een Michelinster kreeg. Wat dacht je van een vers en fluweelzacht briochebrood, gevuld met een saucisson Lyonnais! Combineer je al dat lekkers met een mooie fles wijn, goed gezelschap en een gemoedelijke sfeer en je avond kan niet meer stuk. We kijken alweer uit naar de volgende thema avond!
Dat moet een heerlijke avond geweest zijn.
Soirée alleen, klinkt al zo heerlijk!