Van groen terug naar wit

Afgelopen vrijdag had ik het vanuit een groene wereld al aangekondigd: er werd weer sneeuw voorspeld. Je raadt het al, gistermorgen werden we wakker in een wat verstilde wereld. Het daglicht leek wel helderder de slaapkamer in te gluren dan op andere dagen. Toen we naar buiten keken zagen we ook waarom. Al het groen was weer bedekt onder een witte sneeuwlaag. Hoorden we ’s nachts nog de regen op het dak druppelen, vanmorgen bleek die regen veranderd te zijn in sneeuw. En dan is het tòch weer die hoogte waarop ons huis staat, die voor al die sneeuw zorgt! Ik hoorde namelijk van vrienden die maar iets lager wonen, dat het daar pijpenstelen regende.

Gistermorgen ben ik met het fototoestel naar buiten geweest. Wat is het toch moeilijk om dan een mooie foto te maken. Het was te wit, te grijs, er was geen zon, er waren geen wolken. Nu ja, hier wat foto’s van onze berg in ‘de sneeuwstand’.

De foto’s zijn op hetzelfde tijdstip gemaakt en ik heb ze niet bewerkt en kijk eens hoe de foto’s qua kleur verschillen. Die foto hierboven lijkt wel een oude zwart-wit ansichtkaart!

Gistermiddag tegen vijven, zijn we nog even naar buiten geweest om de sneeuw ‘te testen’. De laag sneeuw was nog wat verder aangegroeid en inmiddels hadden we ook alweer bezoek gehad van de sneeuwschuiver. Om de foto toch nog wat meer kleur te geven, heb ik maar een blauw jack aangedaan! Overigens……wat betreft die sneeuw bij ons. Dat valt allemaal nog wel mee als je het bericht in Le Dauphiné leest.

3 gedachten over “Van groen terug naar wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.