Saint-Malo

Gisternacht werden we ruw gestoord in onze slaap door een hongerige muis die aan onze koekjes was begonnen. Na enige moeite hebben we hem uiteindelijk heldhaftig de deur uitgekregen. Ondanks dat nachtelijke avontuur zijn we uitgerust en wel weer opgestaan en zijn we op pad gegaan naar Saint-Malo, van oudsher de piratenstad van Bretagne. Een legitieme piratenstad wel te verstaan. Lodewijk XIV had namelijk destijds de bewoners van Saint-Malo toestemming gegeven om als zeerovers jacht te mogen maken op handelsschepen van Franse concurrenten.Als je aan komt rijden zie je vanuit de verte al de versterkte muren opdoemen die om de oude binnenstad heen gebouwd zijn. Vanaf deze muren, de zogenaamde remparts, heb je een schitterend uitzicht over zee en zie je her en der verspreid enkele forten liggen.In de Tweede Wereldoorlog zijn er in deze strategische havenstad gigantisch veel huizen verwoest. Een groot deel van het oude bouwmateriaal was gelukkig nog bruikbaar waardoor de stad opnieuw in de stijl van de 18e eeuw kon worden opgebouwd.

Angstvallig hebben we trouwens tijdens de stadswandeling telkens naar de lucht gekeken. Wèl wat grijze dreigende wolken die steeds dichterbij kwamen maar pas op de terugweg, een kwartier voordat we weer ‘thuis’ waren, begon het te regenen en dan praten we niet over een gezellig miezerregentje maar een aardige wolkbreuk. Eén voordeel; de auto was weer helemaal schoon, met gratis onderwassing en al!

4 gedachten over “Saint-Malo

  1. Prachtige foto’s en weer zo herkenbaar. Voor onze 40 jarige trouwdag huurden we daar in de omgeving een huis en hadden met kinderen en kleinkinderen een heerlijke week. Ik geniet echt van je vakantie belevenissen, leuk hoor.

  2. St Malo: ook minstens zo bekend van de serie van Bassie en Adriaan! Dat waren hele spannende afleveringen daar destijds! 🤡🤠🤓

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.