Op pad in Bretagne

De eerste week van ons Bretonse avontuur verblijven we in een soort ‘Hans en Grietje’ huisje, ergens aan de noordwestkust van Bretagne, halverwege Trégastel en Pleumeur-Bodou. Dicht genoeg bij een dorp om met het fietsje een stokbrood te halen en ver genoeg weg om geen last te hebben van alle voorseizoen toeristen. (ik weet het, dat zijn wij natuurlijk ook!) En wat nog mooier is van deze plek; vanuit ons huisje lopen we een paadje af en dan zitten we 500 meter verderop al bij de zee. Dat is toch wel heel bijzonder voor ons, als bergbewoners. Vanmorgen zijn we met volop zon naar Trégastel gefietst, hebben de lekkerste bakker gevonden, tegenover een oud kerkje op een terras een petit café gedronken en zijn in de stromende regen terug gefietst. Zo snel kan het weer hier aan de kust veranderen. Vanmiddag waren de grijze wolken weer weggewaaid en hebben we heerlijk langs de kust gewandeld. De ene keer over een klein zandstrandje en even later springend van de ene grote steen naar de andere, nog grotere steen.

7 gedachten over “Op pad in Bretagne

  1. Pingback: Aan de kust | Wonen in de Ardèche

  2. Ik lees dat jullie regen hebben en Marthy heeft ook regen en wil ruilen. Hogere blog kunde😂😂Leven jullie allemaal in Frankrijk? In Patria schijnt de zon (voorlopig)😎😎

    • We hebben hier niet de hele dag regen hoor, Ruud. Zoals ik aangaf, ‘s ochtends een bui om ‘s middags weer volop zon te hebben. Voordeel van de kust waar het slechte weer eerder weggeblazen wordt. In de Ardèche blijft een bui wat vaker lang tussen de bergen hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.