Bezoek aan een tuin

We hebben vanmorgen onze vrienden uit Nederland weer uitgezwaaid; helaas in de stromende regen. Gelukkig waren de afgelopen dagen heel wat beter: volop zon en ’s avonds hebben we zelfs lekker buiten op het terras kunnen eten. Gisteren hebben we hen meegenomen naar ‘La Terre Pimprenelle’, een schitterend aangelegde tuin vlakbij Alboussière, een dorp dat een klein stukje rijden bij ons vandaan ligt.

Een van de vele Ginkgo’s.

De tuin is een hectare groot en heeft wel meer dan 1200 bomen en struiken. Heel veel Ginkgo’s, Acers, Kornoeljes en Boompioenen in diverse variëteiten, grote hunebedachtige stenen, waterpartijen en diverse zitjes, afgewisseld met wat her en der verspreid staande kunstvoorwerpen.

Boompioen met gele bloemen.

Boompioen met oudroze bloemen.

Kornoelje met witte, bijna porseleinen bloemen.

Acer met kleine rode bloemetjes.

Raphaël, de ontwerper van de tuin is ooit in 1989 in de buurt van Nancy begonnen met het aanleggen van een wat kleinere tuin maar omdat hij daar niet verder kon uitbreiden is hij op zoek gegaan naar een andere locatie. Bij toeval, toen hij een keer onderweg was naar de Pyreneeën en hij via de Ardèche richting het zuiden reed, is hij ‘gegrepen’ door deze streek en heeft hij na wat zoekwerk een plek voor z’n tuin nèt buiten Alboussière gevonden. Vanaf 2001 is er hard gewerkt door hem en zijn partner Patty, een Antwerpse die ons enthousiast in heerlijk sappig Vlaams heel wat bijzonderheden kon vertellen. In 2012 heeft de tuin de onderscheiding gekregen: ‘Jardin Remarquable’ en die naam misstaat niet. Een tuin die is ingericht vanuit een filosofische zienswijze; het creëren van een harmonieuze ruimte vol positieve energie, passie voor een natuur die niets eist van mensen maar juist alles geeft………. Nu ja, voor de geïnteresseerden; op de volgende link is er nog veel meer te lezen over deze diepere tuingedachten. Wij hebben gewoon lekker door de tuin gedwaald, genietend van al het moois.

De tak van een eikenboom wordt hier op een creatieve manier omgebogen door een gewicht dat eraan hangt: twee flinke stenen aan een touw. Op de achtergrond stenen die wel wat van hunebedden weghebben.

De achterkant van het woonhuis, grenzend aan de tuin.  

In de muren die om de tuin heen staan zitten diverse boeken ‘verstopt’. Dus zie je ook bezoekers gewoon lekker even met een boek op een van de vele bankjes zitten.

6 gedachten over “Bezoek aan een tuin

  1. Dank voor de tip, ga nu boekje aanschaffen van BenB ‘s.
    Verkochten juist onze tenttrailer dus nieuw avontuur wacht. Al bij Gerben Tonkens geweest in Flaviac? Kunnen we daar ook de wijn halen.
    Groet uit nat en koud Prizy!

  2. Dit lijkt me geweldig om aan deze tuin een bezoek te brengen en een gezellige BenB te zoeken in de buurt.Dank voor de tip.

  3. Een mooie zonnige dag uitzoeken, gewoon een rugzak meenemen met een thermoskannetje koffie en in een van de vele zitjes neerploffen en heerlijk genietend om je heen kijken naar al dat moois, Marthy. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.