Optreden

Afgelopen zaterdagavond zijn we naar een concert geweest van ‘Les Tireux d’Roches’, een muziekband uit Quebec, Franstalig Canada. We hebben al eens eerder een muziekoptreden van hen meegemaakt en toen we hoorden dat ze in Désaignes een concert zouden geven hebben we direct kaartjes gekocht. Het gaat hier om traditioneel québécoise muziek (québécoise, wat een heerlijk woord!) overgoten met een Amerikaans folk tintje. Niet te verstaan maar hun muziek maakte alles goed. Dit jaar bestaan ze twintig jaar en dat vieren ze met een nieuwe CD en diverse optredens in Frankrijk. Met vijf man sterk speelden en zongen ze zo ongelofelijk enthousiast en energiek dat je bijna niet stil kon zitten. Op gitaar, contrabas, accordeon, mondharmonica, bouzouki, percussie, diverse fluiten, saxofoon en niet te vergeten, het betere voetenwerk. De man met de mondharmonica kon bijna muziek maken met z’n voeten! Als je net zo wilt genieten als wij hebben gedaan, klik dan even op deze link. Voor ons was het een topavondje!

5 gedachten over “Optreden

  1. Ze waren hier al voor de derde keer. Of ze vinden Désaignes en hun publiek zo leuk òf ze hebben wellicht (familie) banden met dit dorpje.
    Wat betreft André Rieu: die zou vast niet met z’n hele gezelschap in dat dorpsfeestzaaltje passen!

  2. Hoe hebben ze Désaignes weten te vinden. Overigens had ik nog nooit van ze gehoord maar het zal vast gezellig zijn geweest. Overigens was André Rieu enkele jaren geleden in Lyon. Ik schat een iets groter zaaltje😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.