Hongerig

Aangestoken door familie met voederbakjes aan het raam, hebben wij ook wat van die bakjes aangeschaft. Het heeft vrij lang geduurd voordat de vogeltjes door hadden dat er iets eetbaars te halen was. We hebben hier op de berg last van wat kieskeurige vogels, denk ik. Het vogelzaad dat we er eerst in hadden gestrooid vonden ze namelijk maar niets maar toen we er vetbollen in legden, waren ze er als de kippen bij. Alleen de meesjes durven er trouwens uit te eten, de roodborstjes en vinkjes blijven liever met beide voeten stevig op de grond en pikken de zaadjes wel op die de knoeiers laten vallen.

Vraag niet hoe lang ik geduldig buiten heb gezeten met de camera in de aanslag en de kou trotserend, om deze foto’s te kunnen maken. Ik had het natuurlijk van binnen naar buiten kunnen proberen. Dat heb ik ook gedaan en het was inderdaad een stuk warmer maar het resultaat was helemaal niets. Kwestie misschien van beter m’n ramen lappen!!

Deze mees op onderstaande foto is niet uit het bakje gerold maar is gewoon heel erg hongerig. Het bakje was al leeg maar er zat nog wat eetbaars onder het bakje, op het smalle randje van het raamkozijn.

 

10 gedachten over “Hongerig

 1. De meesjes zijn dacht ik zo pimpelmeesjes ( Cyanistes caeruleus) en de onderste dacht ik een koolmees(Parus major) al is dat niet duidelijk te zien. Alvast met blauw zijn het pimpelmeesjes en met een zwart dakje koolmeesjes. Ben ik ook pas later achtergekomen. 😉 Fijn weekend👍

  • Goed gezien, vogelaar!
   Ook koolmeesjes komen trouwens regelmatig snacken en “duwen” dan de kleinere pimpelmeesjes uit het bakje. Kuifmeesjes hebben we ook maar die zijn wat schuwer en blijven wat verder weg van het raam. Blijft leuk om ernaar te kijken!

  • Had dit van Ruud ook al gehoord.
   Heb de zonnebloempitten al een keertje uitgeprobeerd; vergeet het maar!
   Zelfs broodkruimels laten ze liggen. Verwende vogels hier op de berg, Marjon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.