Pleegplanten

Gisteren zijn we voor een kopje afscheidskoffie naar vrienden geweest die binnenkort weer richting Nederland rijden. Koffie met een heerlijk gebakje waar zelfs nog vers geplukte aardbeien uit hun moestuin in verwerkt waren. Gezellig “nazomerend” op hun terras, werd het kopje koffie uiteindelijk een heerlijke lunch. Toen we bij hen aankwamen stonden er al planten op ons te wachten. Eenjarige planten nog volop in bloei maar die waarschijnlijk niet meer in hun auto passen om mee te nemen naar Nederland. Ze mogen met ons mee zodat wij er nog volop van kunnen genieten op ons eigen terras. We zullen deze pleegplanten goed verzorgen en daarbij nog regelmatig aan de gulle gevers denken!

De vlijtige Liesjes en de Portulaca met de kleurige bloemetjes staan al op ons terras te schitteren. Speciaal voor de foto mogen de vlijtige Liesjes nog even in de zon, daarna krijgen ze weer een plekje met wat meer schaduw. De kleurige bloemetjes in die andere pot zijn echte zonaanbidders, dus die blijven daar lekker staan.

Patricia (geraniumsoort) staat al met haar voeten stevig in de border.

4 gedachten over “Pleegplanten

  1. Oh, wat staan mijn vlijtige liesjes er mooi bij. Zowel toen we uit de Franse Alpen als uit Italië kwamen lagen de planten in katzwijm, te droog gestaan. Een paar keer goed water geven en ze begonnen gewoon weer te bloeien. Veel plezier ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.