Triathlon de Lamastre

Gisteren heeft de ‘Triathlon de Lamastre’ weer plaats gevonden. Deze sportieve tocht wordt altijd ieder jaar op vijftien augustus, een feestdag, georganiseerd. Het is van oudsher een katholieke feestdag waarop de Hemelvaart van Maria wordt gevierd. (l’Assomption de la Sainte Marie) Voor de niet gelovigen is het gewoon lekker een extra vrije dag, mooi middenin de zomerperiode. De triathlon van Lamastre is weliswaar een kleine triathlon maar toch moeten de sportievelingen een flinke prestatie leveren. Dit jaar hebben we extra kunnen genieten van deze wedstrijd want de broer van onze buurvriendin was speciaal voor deze sportieve tocht overgekomen uit Nederland om mee te doen.

Nog fris en fruitig poserend in z’n triathlon T shirt, een wedstrijdnummer al op z’n arm en been “getatoeëerd” voor de wedstrijd later op de dag. 

De wedstrijd begint met een zwemtocht van 750 meter in het meer bij le Cheylard.

Daarna rennen ze allemaal naar hun fiets en is het 22 kilometer trappen geblazen. Het eerste stuk vanaf het meer bij le Cheylard naar Saint Julien Labrousse is het aardig stijgen maar daarna slingert de weg naar beneden en moet er regelmatig in de remmen geknepen worden om niet uit de bocht te vliegen. In Lamastre aangekomen springt men van de fiets en worden de benen nog een keertje geplaagd: ter afsluiting mogen ze nog onder luid gejuich en geklap 6 kilometer hardlopen door de straten van Lamastre.

We hadden een mooi plekje gevonden in Cluac om hem in z’n blauwe pak voorbij te zien fietsen.

De verkeersregelaars trots poserend nadat de laatste renner het kruispunt bij Cluac was gepasseerd. Een mooie dag met mooie sportieve prestaties. ‘Chapeau’ voor Kees, die de tocht prima heeft gedaan! Volgend jaar weer?

6 gedachten over “Triathlon de Lamastre

  1. Pingback: Genoeg water | Wonen in de Ardèche

  2. Pingback: Fietskanjers | Wonen in de Ardèche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.