Elk zichzelf respecterend dorp hier in Frankrijk organiseert op Quatorze Juillet wel een of ander evenement. Zo ook gisteren in Vernoux, het dorp even verderop. Altijd leuk om even te gaan kijken.

De fanfare marcheerde door de straten, gevolgd door de medewerkers van de vrijwillige brandweer en hun rode glimmende gevaartes. 

Madame le Maire en de loco burgemeester, trots behangen met de tricolore sjerp, sloten de rij.

Een vide grenier hoort er ook altijd bij. Wat er te koop aangeboden wordt kan variëren van spulletjes die ergens van zolder getoverd zijn, waarschijnlijk diezelfde avond gewoon weer mee teruggaan naar huis en een volgende keer opnieuw uitgestald worden, tot heel soms iets speciaals. Helaas, dit keer niets gescoord!

Er werden ook diverse spelletjes georganiseerd, zoals een “oberwedstrijd”. Met een glas water op een dienblad rende men door de straatjes van Vernoux om zo snel mogelijk bij de finish aan te komen met natuurlijk ook nog zoveel mogelijk water in het glas. Hier zie je twee “obers” in actie.  

Als klap op de vuurpijl wordt er vaak in diverse steden en dorpen een gigantisch vuurwerk afgestoken. Dit onderstaande spektakel speelde zich af in Lamastre. Het was mooi helder weer en de wind was gelukkig wat gaan liggen. Met veel oh’s en ah’s en een stijve nek van het naar boven kijken, sloten we deze feestdag af.