Cafés in Chalencon

De inwoners van Chalencon moeten in het verleden toch behoorlijk dorstige mensen zijn geweest. In het kleine en mooi gerestaureerde dorpje zo’n tien kilometer bij ons vandaan, kom je al slenterend door oude klinkerstraatjes langs wel vijf cafés. Vier van hen hebben het in de loop der jaren niet gered en alleen aan de mooie versleten letters op de gevels kun je nog zien dat het cafés zijn geweest. cafe-chalencon-1

cafe-chalencon-2

cafe-chalencon-4

cafe-chalencon-3

Helaas is er nu nog maar eentje over, de rest staat leeg of is in gebruik als woonhuis. cafe-chalencon-5Na een wandeling of fietstocht is het heerlijk uitblazen op dit bovenstaande terras. Het liefst nog met een beetje zon erbij!

7 gedachten over “Cafés in Chalencon

    • Blijft mooi hè, die vage letters op de gevel. Zou het gemakszucht zijn om deze niet weg te halen of zou de gemeente het wellicht zo laten uit historisch/nostalgisch oogpunt? Ik hoop het laatste!

  1. Spijtig,de cafés verdwijnen, net als de slager, de bakker en de kruidenier waar heel dikwijls alles te kopen was wat een gezin nodig had.

    • Echt jammer hoor, dat die dorpjes zo “leeglopen”. Ook in ons dorpje hebben we alleen nog maar een café met een combi funktie: afhaalpunt voor brood, de krant is er te koop en wat houdbare kruidenierswaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.