“Wild” verjaardagskado

girafVorig jaar december kreeg ik, ter ere van mijn verjaardag, van vriendin Will een tegoedbon om samen met haar een dagje naar wilde dieren te gaan kijken in het Safaripark van Peaugres, vlakbij Annonay. Afgelopen week hadden we voldoende moed verzameld om te gaan! Het park bestaat uit een dierenpark aan de ene kant van een doorgaande weg en een safaripark aan de andere kant. Een mooi aangelegd park, veel groen, veel dieren en speciaal voor kinderen diverse educatieve dingen die op een leuke, speelse manier in het hele park te vinden zijn. Raadsels oplossen, dierengeluiden raden, dierengeuren opsnuiven etc.leeuw

Het safarigedeelte is verdeeld in verschillende leefgebieden waar je met je eigen auto doorheen kunt rijden of gebruik kunt maken van een speciale safaribus. Will was zo’n 20 jaar geleden al een keertje hier geweest en vertelde me een spannend berenverhaal. De auto waar ze achter reed die dag, werd staande gehouden door een grote zwarte beer, die uitgebreid aan de ruitenwissers ging morrelen. Ondanks dit verhaal zijn we toch, als twee echte stoere vrouwen, met onze eigen auto er doorheen gereden. Inderdaad zwarte beren op de weg, neushoorns in de verte maar ook bizons die er toch wel heel groot en imposant uitzien als ze opeens voor je auto gaan staan!

beren op de weg

bison bij safaribusMorrelen aan de ruitenwissers, zoals die beer uit het verhaal van Will, zal die bizon niet voor elkaar krijgen maar tegen de auto aanschurken of zoiets lijkt me ook geen pretje! We zijn veilig achter de safaribus blijven rijden maar hebben desondanks, met het uitzicht op zo’n stevige bizon die wat te dicht onze kant opkwam, toch een keertje de auto in z’n achteruit moeten zetten om daarna met een snelle manoeuvre het gevaarte voorbij te kunnen gaan.

bison op de wegBen trouwens benieuwd hoe Ernest gekeken zou hebben, als ik met een gebutste auto thuis was gekomen!

Een gedachte over ““Wild” verjaardagskado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.