Boudin cailletteWe hebben een goede daad verricht en de Rugby Club van Lamastre gesteund. Bovenstaande spandoeken hingen al enige tijd langs de kant van de doorgaande wegen hier in de buurt. Nieuwsgierig geworden zijn we gisteren naar de zaterdagse markt van Lamastre gereden, waar het spektakel plaatsvond. Door diverse vrijwilligers van de Rugby Club waren wat kraampjes neergezet waar de Boudin (bloedworst) en de Caillette (plat gezegd: een soort gehaktbal) werden verkocht. Tevens stond er een grote kraam waar men de dorst kon lessen na het eten van al dat vlees. Hier was het trouwens het drukst! En dat allemaal om de kas van de club te spekken. Boudin hebben we al eens eerder voorzichtig uitgeprobeerd en die laten we nu maar links liggen. Onze voorkeur gaat toch meer uit naar de Caillette.Caillettes

Zowel in de Drôme als bij ons in de Ardèche is de caillette een bekende bal. In de Drôme bestaat die uit wat meer vlees, in de Ardèche zit er wat meer groente in. In beide ballen is in ieder geval het varken ruim aanwezig. Zoals ze hier zeggen: “tout est bon dans le cochon”. Varkensvlees, varkenslever, varkensspek, aangevuld met groente zoals blette, een uitje, laurierblaadje, zout, peper en wat kruiden. Dit zijn zo’n beetje de basisingrediënten maar verder zal iedere kok vast wel zijn eigen geheime extra’s erin doen om de caillette zo lekker mogelijk te maken.Blette

Blette: een groente waarvan de bladeren en de bladstelen kunnen worden gegeten. De smaak is een kruising tussen snijbiet en spinazie.

 

 

 

En zo hebben we er een heerlijke maaltijd aan gehad!een lekkere maaltijd