Théron, het begin

Theron

Onze berg, waar het allemaal begon………..

In 2001 hebben we een huis in Frankrijk gekocht. Of eigenlijk beter gezegd: de restanten van een huis. Samen met een tweetal schuren in dezelfde deplorabele staat, zou dit onze droomplek moeten worden. Onze makelaar zei, toen hij dit huis destijds aanprees, dat je er gewoon een beetje doorheen moest kijken. Hij bedoelde het figuurlijk maar hij had het ook letterlijk kunnen bedoelen. Je kon er namelijk ook echt doorheen kijken: ingestorte muren en bomen die dwars door het dak groeiden.

Het uitzicht vanaf onze berg was schitterend; daarover niets dan lof. Maar wat betreft de bouwsels……. we durfden in het begin niemand foto’s ervan te laten zien!

We zijn begonnen met het kleine huis linksachter op de foto. Toen dat af was, hadden we de smaak goed te pakken en zijn we verder gegaan met de koeienstal, rechts op de foto. Een stal waarin de ruiven nog stonden, de koeienmest op de grond na jaren zo verhard was dat het wel beton leek en het hooi nog op de hooizolder lag! Ook deze stal hebben we in de loop der jaren omgetoverd tot een comfortabel woonhuis. Het laatste project is de geitenschuur geweest, links vooraan op de foto. Wellicht was het in vroeger tijden wel een varkenskot of een schuur voor schapen, kippen of wat dan ook maar van begin af aan hebben we de naam ‘geitenschuur’ erop geplakt en deze naam is blijven hangen. Ach, het maakt niet uit wat voor naam we eraan geven, ook deze schuur is nu ‘bouwval af’.

We hebben heel wat jaren geklust, iedere vakantie weer. Vaak samen met familie en vrienden die ook niet vies waren om de handen uit de mouwen te steken. Wat betreft de uitdrukking ‘met de Franse slag’, die slaat in ieder geval niet op onze uitstekende en altijd goed meedenkende Franse aannemer waar we regelmatig een beroep op hebben gedaan. Het is nu ook echt onze droomplek geworden. Théron, een plekje waar we heel vaak en met heel veel ‘Joie de Vivre’ verblijven. Regelmatig zijn we ‘en route’ maar terugkomen op onze berg blijft altijd weer heerlijk!

 

 

2 gedachten over “Théron, het begin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.